Önder Kavlak
-
Thursday, June 27, 2024
-

Helix Piercing Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Helix Piercing Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Image

Helix Piercing Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kulak takılarınızı en iyi şekilde şekillendirmenize yardımcı olacak basit rehberimiz ile tanışın... Ve belki de kulaklarınızı yükselten kolay bir piercing olan helix ile tanışın. Ancak, bu işe girişmeden önce, helix piercing'in ne olduğunu, piercing sürecinde neler bekleyebileceğinizi ve ardından stil ilhamı (yani eğlenceli kısmı) hakkında bilgi edinin. Kulak takılarına olan kolektif aşkımızın nedeni ne olursa olsun, bu trendin giderek daha fazla insan tarafından benimsendiği bir gerçek. Eğer bunu okuyorsanız, muhtemelen bu trendi kendiniz için benimsemeyi düşünüyorsunuzdur.

Belki ikinci kulak memesi piercingleri ile kulak takılarına adım attınız ve şimdi bir adım daha ileri gitmek istiyorsunuz. Sonuçta, piercingleriniz helix bölgesine ulaştığında, gerçek bir kulak partisi başlar.

Helix Piercing Nedir?


Helix piercing, kulağınızın helix kısmına bir küpe takılacak şekilde yapılan bir piercingdir. Dış kulak anatomisi büyük ölçüde iki bölgeden oluşur – memeler ve kıkırdak. Ancak piercing dünyasında, bu kıkırdak konch, helix, rook, daith ve tragus gibi bölgelere ayrılır. Bu isimler size yabancı geliyorsa, yalnız değilsiniz – çeşitli kulak piercing türleri hakkında burada bilgi alabilirsiniz.

Şimdi helix'e odaklanalım. Helix, kulaklarınızın dış kenarı ve üst kısmı boyunca uzanan ve yüzünüzün yanıyla birleştiği yerde biten kıkırdaktır.

Kıkırdaktan Piercing: Bilmeniz Gereken Her Şey

İlk olarak: Helix piercingler nasıl yapılır? Kıkırdak piercingleri her zaman bir iğne kullanılarak yapılmalıdır, çünkü bu hassas bir bölgedir. Günümüzde herhangi bir kulak piercinginin bir tabanca ile yapılması nadirdir, ancak kıkırdağınıza piercing tabancası yaklaşmamalıdır!

Herhangi bir piercing ile ilgili yaygın bir soru – ne kadar acı verecek? Kıkırdak piercingleri genellikle kulak memesi piercinglerinden daha ağrılıdır, ancak iyi haber şu ki helix, piercing için en az ağrılı kıkırdak noktası olarak bilinir. Bu yüzden, piercing bölgesinde biraz çimdik veya sızı bekleyin.

Helix Piercing'in İyileşme Süresi

Kıkırdak piercingleri de kulak memelerinden daha uzun sürede iyileşir; altı ila dokuz ay, hatta daha uzun sürebilir – herkes farklıdır! İyileşme sürecine yardımcı olmak için piercinginizi temiz tutun ve üzerine yatmaktan veya piercing takınızı çok fazla hareket ettirmekten kaçının. Piercing ustanız, doğru iyileşmeyi sağlamak için ihtiyacınız olan tüm bilgileri sağlayabilir.

-“Profesyonel bir piercing dükkanına gitmeyi sağladım, çünkü ne yaptığını bilen birine ihtiyacım vardı (piercing yaparken deneyim ve hijyen çok önemlidir).

-Bir numaralı ipucum, piercing pozisyonunun önce kulakta bir kalemle işaretlenmesini istemek. Ne yazık ki, piercing yaptıktan sonra tekrar deneyemezler... ve yamuk bir piercing istemezsiniz!

-Kıkırdak yerine memeye piercing yaptırmak biraz korkutucu görünebilir, ancak dürüst olmak gerekirse, deneyim başlamadan biter (ve tamamen buna değer!).

-Helix piercingimin iyileşmesi yaklaşık dokuz ay sürdü, ancak tekrar yapardım! Bir süre biraz hassastı, bu yüzden kendimi karşı tarafta veya sırtüstü uyurken buldum. Ayrıca saçımı tararken biraz daha dikkatli oldum, piercingime saçımı kaptırmak istemedim (ki bu ilk başta çok sık oldu).”